четвер, 03 листопада 2011 15:26

Симоненко вірить, що подолає 5% бар'єр, та все одно хоче його скасувати

Симоненко вірить, що подолає 5% бар'єр, та все одно хоче його скасувати

Фракція Комуністичної партії (КПУ) у Верховній Раді наполягає, що тільки пропорційна система виборів і скасування прохідного бар'єру дозволить реалізувати свободу вибору громадянами парламенту нового скликання.

"По одномандатних округах проходять, як правило, або олігархи, або їх ставленики. Діє трирівнева система підкупу: виборця, комісій та судів. Безумовно, пропорційна система теж має ряд недоліків, в тому числі це пов'язано з купівлею-продажем місць у списках буржуазних партій, але при цій системі зберігається головне - політична відповідальність тих сил, які представлені в парламенті", - заявив голова КПУ Петро Симоненко.

Він підкреслив, що завдяки пропорційній системі "виборець завжди має можливість бачити, яка партія дійсно захищає його інтереси, а яка голосує за антинародні рішення".

Симоненко також прокоментував питання прохідного бар'єру в парламент, зазначивши, що він повинен бути знижений до 1%, а то й взагалі його має бути ліквідовано.

"Компартія не боїться 5% бар'єру, ми його подолаємо, підтримка нашої політичної сили з боку народу росте, і захистити голоси наших виборців ми зможемо. Однак ми вважаємо, що в парламенті повинні бути представлені інтереси всіх соціальних груп, особливо найбільш незахищених", - заявив перший секретар ЦК КПУ.

На його думку, запропонований 5% бар'єр є дискримінаційним у першу чергу для виборців. "На останніх виборах 2007 року, за рахунок неподолання частиною партій і блоків 3% бар'єру, не були враховані голоси понад півтора мільйона виборців", - підсумував лідер КПУ.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко вірить, що подолає 5% бар'єр, та все одно хоче його скасувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути