середа, 24 липня 2013 19:28

Силове розблокування роботи Київради приведе до бунту — політолог

Силове розблокування роботи Київради приведе до бунту — політолог
Володимир Бондаренко Фото: скріншот з Youtube

На думку керівника Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимира Бондаренка, силове розблокування роботи Київської міської ради може привести до бунту. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Керівник фракції Партії регіонів у Київраді Олексій Омельяненко заявив про те, що наступна сесія Київради буде розблокована, після зустрічі голови КМДА Олександра Попова з керівниками провладних фракцій, - каже політолог. - Але розблокувати майбутню сесію можна за рахунок великої бійки, що не прикрасить і так спаплюжену Київраду, термін повноваження якої закінчився. Або шляхом недопуску народних депутатів від опозиції, що незаконно, бо вони мають право безперешкодно відвідувати будь-які приміщення державної влади і місцевого самоврядування".

Намагання влади провести сесію нелегітимної Київради для розподілу бюджетних коштів виглядає як політика подвійних стандартів, переконаний експерт.

"З одного боку, Партія регіонів не хоче проводити позачергову сесію Верховної Ради під приводом того, що значна частина нардепів до вересня відпочивають, - каже фахівець. - Так само, прикриваючись заходами з приводу святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі влада не дає проводити "врадіївський майдан". А з іншого боку, "регіонали" пробують скористатися тим, що в Києві нема чимало опозиційних депутатів і мешканців столиці, і провести незаконну сесію міськради. Це політика подвійних стандартів, яка неприйнятна напередодні підписання Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом".

Якщо "регіонали" спробують силою розблокувати роботу Київради, то це може привести до нового майдану, вважає політолог.

"Усе, що робитиметься задля відновлення роботи згвалтованої столичної ради і під прикриттям міліції, може привести до київського майдану, який може перетворитися у "безглуздий і нещадний бунт". А це поставить під великий сумнів підписання угоди про асоціацію з ЄС", - каже фахівець

На його думку, влада може призначити сесію Київради лише після приїзду президента Росії Володимира Путіна.

"Кинути тінь на ювілей хрещення Київської Русі вони не наважаться. Тому спробують провести незаконну сесію столичної міськради у серпні", - припускає Володимир Бондаренко.

Як повідомлялося, сьогодні в закритому режимі відбулася робоча зустріч голови КМДА Олександра Попова з керівниками фракцій Київради. На ній обговорювалося питання проведення сесії Київради, щоб прийняти рішення про виплати дотацій, необхідних для функціонування бюджетної сфери, в тому числі, вчителям, медикам та іншим бюджетникам.

Зараз ви читаєте новину «Силове розблокування роботи Київради приведе до бунту — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути