Ексклюзиви
субота, 30 березня 2013 13:12

Серед найбагатших людей в Україні — 26 депутатів-"регіоналів" і особи, наближені до Януковича

Серед найбагатших людей в Україні — 26 депутатів-"регіоналів" і особи, наближені до Януковича
Фото: tsn.ua

У рейтингу найбагатших українців цього року потрапили 35 народних депутатів, з них 26 – члени Партії регіонів, і величезна кількість людей, які так чи інакше пов'язані з нинішнім президентом Віктором Януковичем.

Про це в ефірі телеканалу ТВі розповів заступник головного редактора журналу "Фокус" Ігор Тупікін, говорячи про щорічний рейтинг найбагатших людей України, який традиційно готує його видання.

"Найцікавіше у цьому рейтингу, на мою думку – те, що активи нарощують люди, які максимально наближені до влади. Тобто у тих людей, які, як відомо, так чи інакше пов'язані з президентом Віктором Януковичем, справи йдуть добре", - зазначив Тупікін.

Він уточнив, що, зокрема, олігархи Рінат Ахметов та Дмитро Фірташ наразі збільшують кількість своїх підприємств, які можуть приносити прибуток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг багатіїв: Ахметов стабільно перший, а Янукович-молодший подвоїв статки

"З одного боку, цей рейтинг, як і загалом складання таких списків, є дуже корисним для суспільства з того погляду, що люди можуть бачити, яким чином у цій країні розподіляються ресурси і великі гроші", - пояснив експерт.

"З іншого боку, особисто для себе я використовую цей рейтинг так: я дивлюся на те, що кому належить, наприклад, які бренди, як особисто я ставлюся до того чи іншого бізнесмена або політика, котрий має великі статки, і вже у майбутньому голосую за нього своїм гаманцем", - додав Тупікін.

Він розповів, як нещодавно один із фігурантів рейтингу найбагатших українців вийшов з опозиції.

"Тобто він пройшов за списками опозиції або під брендом опозиції. Тож я просто відмовився від тієї продукції, яку купував раніше. Я не агітую інших так робити, проте це мій вибір", - зазначив експерт.

За його словами, під час складання рейтингу беруться лише видимі активи, тобто ті активи, які офіційно пов'язані з тим чи іншим персонажем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній прокурор володіє особняком у центрі Києва за $ 13 мільйонів

"Якщо ми вважаємо, що з цією людиною так чи інакше пов'язані інші якісь капітали, якісь активи, то ми починаємо з'ясовувати це за допомогою експертів. Часто у нас траплялися випадки, коли бізнесмен заперечує факт, що йому належить той чи інший актив просто тому, що людина зацікавлена приховати це", - зауважив Тупікін.

Він наголосив, що у цьогорічному рейтингу наявні 35 народних депутатів України, з них 26 – члени Партії регіонів, і величезна кількість людей, які та чи інакше пов'язані з владою.

"Це і колишні міністри, і мери…" - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Серед найбагатших людей в Україні — 26 депутатів-"регіоналів" і особи, наближені до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути