Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2012 13:30

Сенсація полягає в тому, що ПР досі не назвала прізвищ мажоритарників, які вступили в їхню фракцію - експерт

Сенсація полягає в тому, що ПР досі не назвала прізвищ мажоритарників, які вступили в їхню фракцію - експерт
Сергій Таран. Фото: www.chesno.org

Сенсація полягає в тому, що Партія регіонів досі не назвала прізвищ мажоритарників, які вступили в їхню фракцію, а говорить про них лише анонімно.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Більшість, яку сформує ПР буде очевидно формуватись не одразу, а формуватись під конкретні голосування, тому що вони зараз можуть і домовитися із мажоритарниками про якісь перші голосування, а далі невідомо як. Їх досі немає, бо якби була, то можна було б заявити", - повідомив Таран.

За його словами, саме завдяки мажоритарникам, "які проходять в тих регіонах, де немає більшості у ПР і збиралась формувати більшість. Сенсація полягає в тому, що Партія регіонів досі не назвала прізвищ, а говорить про них анонімно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПР буде збирати технічну більшість під конкретне голосування - Розенко

"Більшість буде хитка і залежатиме від питань, які будуть виноситись на голосування. Наприклад, окремі питання можуть підтримати і комуністи, а окремі — ні. Я навіть не виключаю, що за питання, які будуть стосуватися євроінтеграції, буде голосувати опозиція", - заявив політолог.

Окрім того, на його думку, ця коаліція не буде визначати формат роботи Верховної Ради, як раніше. "Жоден самовисуванець ще не заявив , що вступив до Партії регіонів. З одного боку ПР сформує цю більшість, а з іншого боку, я не виключаю, що під час роботи парламенту ПР неодноразово доведеться формувати ту більшість, в залежності від того питання, яке буде виноситися на голосування", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки в Україні відсутня пам'ять про загиблих під час Голодомору, доти суспільство залишатиметься постгеноцидним

Відповідаючи на питання, як опозиція себе буде поводити, він сказав: "Теоретично опозиція до цього не має відношення, тому що самовисуванці, повинні бути незалежними. Я думаю, що для опозиції буде дуже важливо донести до виборців, які голосували за таких самовисуванців правдиву і чесну інформацію про діяльність їхніх обранців. Вони обирались в опозиційних регіонах, де у ПР не має підтримки, і самовисуванці говорили про опозицію до влади. А потім написали заяви до ПР? Так от опозиції важливо донести цю інформацію та висунути альтернативу саме на конкретних мажоритарних округах".

Нагадаємо, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що майже 40 мажоритарників вже написали заяву про вступ у їхню фракцію. "Майже 40 самовисуванців написали заяву про вступ у нашу фракцію, тому в новій Раді у нас буде одноосібна більшість. Закони зможемо приймати швидко і злагоджено", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Сенсація полягає в тому, що ПР досі не назвала прізвищ мажоритарників, які вступили в їхню фракцію - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути