пʼятниця, 13 липня 2012 21:06

Селянам дико чути про "мовний" закон, ПР втрачає прихильників - сільголова

Селянам дико чути про "мовний" закон, ПР втрачає прихильників - сільголова
Сергій Руденко вважає, що спочатку потрібно було порадитись з людьми. Фото: gazeta.ua

У селах Київської області мешканцям дико чути про "мовний" закон. Негативно до нього ставляться навіть прихильники Партії регіонів. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів сільський голова села Карапиші Миронівського району Київської області Сергій Руденко.

"В першу чергу потрібно було порадитись з людьми, обговорити в областях, зробити якісь міні-референдуми: дізнатись, як реагує населення. Ми — україномовні, і нам дико чути про цей закон. Жителі нашого села до другої державної мови ставляться негативно. Негативно реагують і прихильники Партії регіонів. Вони насторожились через підходи прийняття цього закону. Він був прийнятий не цивілізовано. Зараз люди з острахом побоюються: якщо буде конституційна більшість Партії регіонів у Верховній Раді, то тоді взагалі буде свавілля", - розповів Руденко.

За словами сільського голови, за останній час прихильників Партії регіонів у селі поменшало вдвоє.

"Не можна сказати, що прийшла Партія регіонів і у нашому селі нічого не робилося. Позитив є. У цьому році добудували спортивний комплекс, який стояв недобудований 14 років. У минулому у нас ремонтували дороги. До цього дороги не ремонтували років п'ять. Виділяли кошти на реконструкцію школи. Але я думаю президент все-таки не допустить прийняття закону, тим паче перед виборами", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Селянам дико чути про "мовний" закон, ПР втрачає прихильників - сільголова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути