пʼятниця, 24 жовтня 2014 16:11

Село в більшості екзит-полів знову залишиться "поза бортом"

Село в більшості екзит-полів знову залишиться "поза бортом"

Чергове соціологічне опитування, цього разу від Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) та Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва", було оприлюднене 22 жовтня.

Експерти відразу ж звернули увагу на те, що соціологи презентують лідерство "Блоку Петра Порошенка" зі значною перевагою над найближчими конкурентами — 30,4%. Також здивував показник "Самопомочі" — 8,5%. Стандартно до фаворитів належать "Радикальна партія" Олега Ляшка, "Народний фронт" і "Батьківщина".

Для таких серйозних висновків соціологам вистачило всього 2025 респондентів. Водночас загальна кількість виборців в Україні складає 36 504 624 особи станом на 30 вересня 2014 року.

Ці ж соціологи планують проводити власний екзит-пол на дострокових виборах до Верховної Ради 26 жовтня.

"Наскільки правдивим і репрезентативним буде їхнє опитування, сказати важко, адже територіальне та соціальне охоплення громадян України цією структурою невідоме", — переконаний політолог Володимир Цибулько.

Експерт також звернув увагу на те, що презентоване опитування проводилося в містах. Основна увага приділялася населеним пунктам-мільйонникам, а не селам і невеликим містечкам, політичні вподобання селян знову проігнорували.

"У селах про екзит-поли майже ніхто не знає. Тим часом, кількість українців, які проживають у селах, становить 14 млн осіб, із них 11 млн мають право голосу, а це майже третина від усіх виборців. І думка цих людей не буде врахована соціологами", — резюмував політолог.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Село в більшості екзит-полів знову залишиться "поза бортом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути