четвер, 11 липня 2013 10:29

Секретар Київради Герега з труднощами таки відкрила сесію

Секретар Київради Герега з труднощами таки відкрила сесію
Фото: nefakt.com.ua

Секретарю Київради Галини Герезі шестеро народних депутатів не давали довгий час провести брифінг і розпочати сесію.

Народний депутат від партії "УДАР" Наталія Новак сіла на її місце та стала вмовляти не проводити засідання. За нею охороню стали решта депутатів на чолі з Віталієм Яремою. Галина Герега незважаючи на це пройшла до сесійної зали, вона наполягає що скликала депутатів законно.

"Скликаючи сьогоднішнє пленарне засідання, я керувалася виключно законодавством України. Відповідно до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради, місцевих рад та селищних міських голів", передбачено, що місцева рада, міський голова обрані на позачергових виборах здійснюють свої повноваження до обрання нового складу ради, міського голови на наступних чергових місцевих виборів у порядку, встановленому конституцією та законами України", - заявила Галина Герега.

За її словами твердження, що Київрада не має повноважень здійснювати свою діяльність -  не відповідає дійсності.

"Якщо Київрада усунеться від управління містом та не буде приймати жодних рішень до проведення виборів, які ще не призначені, то на Київ чекає фінансовий колапс. Ви знаєте, що майже кожного місяця ми робимо перерозподіл бюджетних коштів, який можливий тільки за рішення Київради. Якщо такі рішення не будуть прийматися, зупиниться будівництво багатьох інфраструктурних об'єктів, ремонти доріг, фінансування важливих програм. За вирішення майнових та земельних питань підприємці не зможуть вести поточну діяльність. Житлове та комерційне будівництво у Києві замре", -  сказала вона

Герега зараз стоїть на своєму робочому місці, її оточили депутати та їх помічники, скандують "Банду геть", а також "Вибори, вибори".

Народні депутати заблокували трибуну для виступу депутатів Київради. Галина Герега просить нардепів зайняти їхні місця, але нардепи не погоджуються. "Свободівець" Ігор Мірошніченко вириває мікрофон.

Депутати кажуть, що проти проведення, йдуть словесні перепалки.

У залі зараз 65 депутатів і Герега оголосила сесію відкритою.

Герега оголосила перерву у засідання Київради та зібрала усі фракції на нараду. Наразі у залі 65 депутатів і народні депутати кричать "Ганьба!". Серед керівників фракцій у  залі видно Арсенія Яценюка.

Зараз ви читаєте новину «Секретар Київради Герега з труднощами таки відкрила сесію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути