неділя, 09 грудня 2012 11:10

Зараз опозиція задає інформаційний дискурс щодо об'єднання, зробивши Тимошенко символом - експерт

Зараз опозиція задає інформаційний дискурс щодо об'єднання, зробивши Тимошенко символом - експерт
Фото: glavred.info

Висунення лідера Об'єднаної опозиції Юлії Тимошенко єдиним кандидатом на майбутніх президентських виборах є логічним, адже Тимошенко зіграє роль об'єднуючого фактора та символа боротьби.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Сергій Таран.

"Це логічно. Завершились вибори, які показали реальний рейтинг політичних партій, в тому числі опозиційних. Якщо до виборів була інтрига – яка із опозиційних сил буде першою чи другою, то зараз не має цієї інтриги, ми бачимо реальний розклад сил. Також з'ясувалася ситуація по мажоритарних округах. Ми бачимо брендові підтримку одних чи інших сил, тому логічно, що зараз "Батьківщина" може висувати питання щодо висунення Тимошенко кандидатом у президенти", - пояснив політолог.

Окрім того, за його словами, "саме зараз влада посилює інформаційний дискурс щодо розколу опозиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: І один у полі - воїн: Кармазін не піде з Ради, поки бюджет-2013 не скасують

"Вони весь час намагаються це показати, що опозиція не домовиться  на передодні президентських виборів про єдиного кандидата. І опозиція завжди вимушена виправдовуватися, і доводити, що вони єдині і не має в них розколу. Тому в даній ситуації, опозиція сама задає інформаційний дискурс щодо об'єднання і висуває цю ідею", - додав Таран.

На його думку, ще одним фактором є те, "що всі в опозиції розуміють, що Тимошенко може не вийти з в'язниці до 2015 року, можливо, не зможе взяти участь у президентській виборчій кампанії, тому вона тут радше важливіша, як символ, а не як реальний кандидат, який не може взяти участь у виборах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замість "кінця світу" буде новий парламент" - Литвин

Експерт зауважив, що опозиція позиціонує Тимошенко в ролі такого символу, "навколо якого варто об'єднатися". Він додав, опозиція закликає об'єднатися навколо "захисту політичних прав українців і творення суспільства. І зараз, з подачі влади, Тимошенко стає таким символом, що саме на неї опозиціонери пропонуютьставити у наступній президентській кампанії, що могло би бути відправною точкою для ідеологічного позиціонування опозиції".

Нагадаємо, 7 грудня Об'єднана опозиція висунула ув'язнену Качанівської колонії Юлію Тимошенко єдиним кандидатом на президентських виборах 2015 року. Таке рішення підтримали лідери опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Зараз опозиція задає інформаційний дискурс щодо об'єднання, зробивши Тимошенко символом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути