четвер, 08 жовтня 2015 20:23

Сьогодні депутати знов не змогли скасувати свою недоторканість

Сьогодні депутати знов не змогли скасувати свою недоторканість
Фото: Уніан

Під час "безвізового дня" Верховна рада не поставила на розгляд два ключових законопроекти, необхідні для візової лібералізації з Євросоюзом – щодо недоторканості суддів та народних депутатів, а також щодо заборони дискримінації при працевлаштуванні.

Голова ВР перейшов до інших питань порядку денного, а згодом – закрив сесію. Повідомляє Європейська правда.

Також не була розглянута низка законопроектів у сфері міграції та надання притулку та внесення змін до закону про Державне бюро розслідувань.

Водночас, за підсумками дня було ухвалено (хоча й проблемами) 7 проектів з "безвізового пакету". За деякі законопроекти доводилося голосувати кілька разів. Чотири з них було проголосовано лише в першому читанні. Пообіді депутати підтримали в другому читанні та в цілому два закони, що впроваджують держфінансування політичних партій (2138а та 2123а), а також в першому – проект закону про трудову міграцію (2330а).

Раніше представники уряду неодноразово наголошували, що безвізовий пакет має бути ухвалений якнайшвидше, бо в іншому разі є високий ризик, що в грудні ЄС оголосить про неготовність України до скасування візового режиму для українців.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні депутати знов не змогли скасувати свою недоторканість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути