Ексклюзиви
понеділок, 02 грудня 2013 12:47

Щодня до столиці зі Львова їде тисяча активістів, кияни розселяють їх у свої квартири

Щодня до столиці зі Львова їде тисяча активістів, кияни розселяють їх у свої квартири
Фото: postpaper.com.ua

Зі Львова у ніч з 1 на 2 грудня відправили до Києва понад 1000 мітингувальників. Перевезення здійснювали координатори від обласної ради, політичних опозиційних партій і приватні перевізники. На телефон гарячої лінії Координаційного штабу Львівської обласної ради надходять дзвінки від львів'ян, які хочуть поїхати на Євромайдан у столицю. Усім охочим місць вистачає.

"Щодня із лише нашого координаційного штабу відправляємо 10 автобусів від львівських автоперевізників, приватного транспорту, є навіть автобус із чеськими номерами. Дівчата із штабу ведуть список охочих поїхати, віддаємо перевагу міцним хлопцям і чоловікам, дівчаток і старших намагаємося відмовити. Але якщо хтось дуже сильно їхати - то відправляємо. Від опозиції також виїжджає багато автобусів, ще більше - приватним транспортом. Записатися можна у наметі на Євромайдані у Львові біля пам'ятника Шевченкові", - каже співкоординатор львівського майдану Василь Молдаван.

Жителів Львівщини, які приїжджають на підтримку Майдану до Києва, просять реєструватися в будинку Київської міськдержадміністрації (Хрещатик, 36).Також в Києві діють два пункти харчування – в Будинку профспілок (1 поверх) та безпосередньо на Майдані Незалежності. У Києві мітингувальників зі Львова розселять по квартирах киян. Мешканці столиці самі звертаються до координаторів із пропозицією надати тимчасове житло приїжджим на мітинг.

"Ми вже поселили 600 львів'ян, ще півтисячі хлопців і дівчат, які зранку приїхали, за день розселимо. Кияни пропонують дуже комфортні умови, усі будуть спати не в спальниках, а на ліжках, їх годуватимуть, приймають дуже гостинно. Пропозицій допомоги від столичних готелів чи хостелів не надходило", - каже координатор із розселення у столиці львів'ян Ігор.

Львів'яни, які не поїхали у столицю, збираються з обіду на мітингу у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Щодня до столиці зі Львова їде тисяча активістів, кияни розселяють їх у свої квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути