пʼятниця, 06 березня 2009 13:07

СБУ покарає керівника Держкомархіву через не розсекречені документи

СБУ покарає керівника Держкомархіву через не розсекречені документи
Служба безпеки України встановила порушення режиму таємності Державним комітетом архівів й 11 обласними архівами. Про це повідомила прес-служба СБУ.

У ході перевірки стану охорони інформації з обмеженим доступом, що є власністю держави, Державним комітетом архівів і державних архівних установ, СБУ встановила численні порушення з боку зазначених установ вимог Порядку організації й забезпечення режиму таємності в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах й організаціях.

При цьому на підставі матеріалів СБУ скасовані спеціальні дозволи 4 обласним архівам на продовження діяльності, пов"язаної з державною таємницею.

СБУ склало відносно 9 посадових осіб, у тому числі щодо одного з керівників Державного комітету архівів, протоколи про адміністративні правопорушення, які були направлені в суд.

Крім того, СБУ встановила, що архіви не забезпечують повною мірою виконання указу "Про розсекречення, оприлюднення й вивчення архівних документів, пов"язаних з українським визвольним рухом, політичними репресіями й голодоморами в Україні".

Установлено, що на зберіганні в державних архівних установах усе ще перебуває понад 150 тис. носіїв секретної інформації, які підлягають розсекреченню.

У січні СБУ почала перевірку дотримання режиму таємності Державним комітетом архівів.

21 січня 2009 року Кабінет міністрів поновив представника КПУ Ольгу Гінзбург на посаді голови Державного комітету архівів з 21 квітня 2008 року.

Виконуючий обов"язки голови СБУ Валентин Наливайченко назвав "контрпродуктивним" рішення уряду про повторне призначення головою Держкомархіву Гінзбург.

10 квітня 2008 року Кабмін звільнив Гінзбург з посади голови Держкомархіву і призначив замість неї Олександра Удода, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «СБУ покарає керівника Держкомархіву через не розсекречені документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути