четвер, 01 грудня 2016 11:26

СБУ назвала народного депутата, який пішов на співпрацю з Росією

Автор: gordonua.com
 

Народний депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко отримав російський паспорт і співпрацює з Кремлем для дестабілізації ситуації в Україні.

Про це на брифінгу повідомив керівник головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук.

"Олександр Онищенко одержав паспорт громадянина Російської Федерації. З метою ухилення від кримінальної відповідальності на території України в обмін на натуралізацію на території Російської Федерації він погодився на співпрацю з російською владою для дестабілізації ситуації в Україні. Під час візитів у Росію перебував під наглядом російських спецслужб. Подвійний громадянин Онищенко готує масовану інформаційну атаку на владу в рамках стратегії, узгодженої з російською стороною", - зазначив Остафійчук.

Тривають негласні слідчі розшукові дії. За їхніми результатами прийматимуть рішення про оголошення підозри.

"Аналіз окремих результатів свідчить про антидержавницьку позицію Онищенка. На думку слідства, її інспірували спецслужби Російської Федерації", - наголосив Остафійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко планує зустріч із Трампом

Народного депутата Олександра Онищенка підозрюють у створенні газової схеми з відмивання державних коштів. 5 липня Верховна Рада зняла з нього недоторканність. 27 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенкові. Депутат втік за кордон.

Зараз ви читаєте новину «СБУ назвала народного депутата, який пішов на співпрацю з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути