пʼятниця, 17 жовтня 2014 15:55

Савченко позбавили сну - адвокат

Савченко позбавили сну - адвокат
zn.ua

Адвокат Микола Полозов заявляє, що українську льотчицю Надію Савченко в інституті ім.Сербського, куди її доставили на психіатричну експертизу, позбавляють сну.

"Зустрівся з Надією Савченко в ін-ті Сербського. Відразу скажу, умови для зустрічей із захисниками жахливі і суперечать Європейській конвенції. Чи не забезпечується конфіденційне спілкування із захисниками. Говорив з нею через скло в присутності 5 співробітників ФСВП, включаючи полковника", - написав він на своїй сторінці в Твіттері в п'ятницю.

"В інституті Сербського Надію позбавляють сну. Всю ніч в отворі дверей сидить співробітник ФСВП і стежить за нею. Ми розцінюємо це як тортури", - додав він.

Адвокат також зазначив, що слідчий вимагав від мами льотчиці умовити її "відмовитися від нинішніх адвокатів і взяти лояльних".

Полозов також повідомив, що Савченко забороняють писати не тільки листи, а й готувати папери до суду.

Савченко брала участь в подіях на сході України в складі добровольчого батальйону "Айдар": допомагала бійцям батальйону, виносила з поля бою поранених. У червні потрапила в полон до бойовиків під Щастя Луганської області.

8 липня стало відомо, що Савченко утримується в Росії в Воронезькому СІЗО (РФ). В її відношенні було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, згодом продовжена до 30 жовтня. 24 вересня адвокат Савченко Марк Фейгін повідомив, що його підзахисну етапували з воронезького СІЗО і вона зараз знаходиться в московському СІЗО-6.

Слідство наполягло на проведення стосовно заарештованої психіатричної експертизи.

Савченко не визнає провину і заявляє, що була викрадена з території України.

Савченко очолює партійний список партії "Батьківщина" на позачергових парламентських виборах в український парламент, які відбудуться 26 жовтня. Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко і представники Парламентської асамблеї Ради Європи 13 жовтня планували спостерігати за ходом чергового судового засідання по справі Савченко в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Савченко позбавили сну - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути