пʼятниця, 11 травня 2012 11:10

Саркозі хочуть викликати в суд у справі про корупцію

Саркозі хочуть викликати в суд у справі про корупцію
Саркозі заперечує свою причетність до корупційних злочинів. Фото: politikan-news.net

Екс-президент Франції Ніколя Саркозі може бути викликаний на допит до суду щодо низки справ про корупцію та незаконне фінансування передвиборчої кампанії.

Це відбудеться ближче до середини червня після того, як екс-президент залишить Єлисейський палац, а пост глави держави офіційно займе соціаліст Франсуа Олланд. Він буде приведений до присяги 15 травня, пише Zn.ua.

Між тим, Саркозі заперечує свою причетність до корупційних злочинів. За інформацією АФП, колишній президент Франції Жак Ширак був визнаний винним в минулому році в перевищенні повноважень і розтраті громадських коштів і засуджений до двох років ув'язнення умовно. Це свідчить про те, що влада Франції має намір переслідувати у кримінальному порядку колишніх лідерів країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стросс-Кан звинуватив оточення Саркозі у своїй політичній смерті

"Колишній владі часто пред'являли звинувачення на зразок тих, які висунуті проти Саркозі, проте вони не доходили до суду", - сказав французький політичний аналітик Філіп Бро.

"Зараз ситуація дуже змінилася. Суди стали діяти більш хоробро", — зазначив він.

Зокрема, ім'я колишнього президента пов'язується зі скандальною "справою Карачі". За версією слідства, у 1994 і 1995 Едуар Балладюр, який тоді очолював кабінет міністрів, і Н.Саркозі, який обіймав пост міністра фінансів, передавали комісійні деяким посередникам, які займалися продажем французьких підводних човнів Саудівської Аравії та Пакистану, з метою незаконного отримання вигоди від угод.

Крім того, втративши президентський статус недоторканності, Саркозі також може бути змушений дати свідчення у справі про незаконне фінансування його партії "Союз за народний рух" власницею компанії L'Oreal Ліліан Бетанкур. Сам Саркозі відкидає дані звинувачення.

 

Зараз ви читаєте новину «Саркозі хочуть викликати в суд у справі про корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути