пʼятниця, 04 березня 2016 14:01

Сакварелідзе жорстко відповів Севруку про справу "діамантових прокурорів"

Сакварелідзе жорстко відповів Севруку про справу "діамантових прокурорів"
Фото: focus.ua

Виконуючий обов'язки генерального прокурора Юрій Севрук запропонував заступнику генпрокурора Давіду Сакварелідзе взяти участь у судовому розгляді справи "діамантових прокурорів".

"Як старшому групи прокурорів, якими підписано обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні, особисто взяти участь у його розгляді судом та підтриманні державного обвинувачення", - ідеться в оприлюдненому Сакварелідзе листі Севрука.

До листа була прикріплена постанова, згідно з якою Давіда Сакварелідзе назначили головою групи прокурорів, які представлятимуть обвинувачення у справі "діамантових прокурорів". У постанові зазначено, що вона оскарженню не підлягає.

У свою чергу, Сакварелідзе на своїй сторінці у Facebook відповів на листи Севрука.

"Замість бюрократичної клоунади і епістолярної війни я щиро раджу Вам активно зайнятися десятками тисяч резонансних корупційних справ, які роками припадають пилом в Генеральній прокуратурі", - написав Сакварелідзе, попросивши не блокувати реформу прокуратури.

Сегодня я получил официальное письмо от своего коллеги – первого заместителя Генерального прокурора Украины, который сей...

Опубліковано Davit Sakvarelidze 4 березень 2016 р.

Нагадаємо, 5 липня на хабарі затримали прокурорів Корнійця і Шапакіна. Під час обшуків у Шапакіна було вилучено $400 тисяч, у Корнійця - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів та автомат Калашникова. Обом повідомлено про підозру в хабарництві.

Раніше у ГПУ повідомили про звільнення слідчих "групи Каська", але потім виправдалися за перепризначення слідчих у справі "діамантових прокурорів".
Зараз ви читаєте новину «Сакварелідзе жорстко відповів Севруку про справу "діамантових прокурорів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути