субота, 14 червня 2014 06:15

Саакаашвілі попередив: Путін хоче за кілька місяців захопити Донбас

Саакаашвілі попередив: Путін хоче за кілька місяців захопити Донбас
Михайло Саакашвілі. Фото: lenta-ua.net

Президент Росії Володимир Путін має намір у найближчі місяці заволодіти Донбасом й дестабілізувати ситуації у цілому по Україні.

Такий прогноз в ефірі програми "Шустер LIVE" озвучив колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі.

Саакашвілі, зокрема, зазначив, що Росія планує захопити Донецьку та Луганську області, створивши таким чином велику напругу в українському суспільстві.

"Путін хоче протягом кількох місяців, поки армія України не встигне зміцніти, витиснути її з Донецька та Луганська разом з тисячами переселених осіб", - наголосив політик.

Після цього, за його словами, РФ збирається оголосити економічне ембарго Україні.

"Таким чином Путін отримає до парламентських виборів ситуацію, коли Київ буде затоплений біженцями, коли Україна введе військовий стан, коли економіка опиниться у вільному падінні, і люди будуть дуже незадоволені", - спрогнозував Саакашвілі.

Він пояснив, що росіяни "люблять воювати влітку, коли люди переключені на олімпіаду, на чемпіонат з футболу, на літній відпочинок".

"Путін вважає, що це літо для нього є дуже важливим. Тому Україна має лише кілька місяців, можливо 5-7 тижнів, щоб не допустити цього", - попередив екс-президент Грузії, додавши, що для Путіна будь-яка українська державність — це "смертельна загроза".

Зараз ви читаєте новину «Саакаашвілі попередив: Путін хоче за кілька місяців захопити Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути