середа, 04 листопада 2015 18:05

З Єфремова зняли електронний браслет

З Єфремова зняли електронний браслет

З колишнього лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова зняли електронний браслет. Про це повідомив начальник управління спецрозслідувань Сергій Горбатюк.

"Сьогодні відбулося засідання суду. Було заявлено клопотання про відвід судді, бо одна суддя з трійки була слідчою суддею і не має права розглядати справу по суті", - розповів він.

"Після цього засідання перенесли на 10 листопада, а з Єфремова зняли браслет, хоча ми своєчасно ще 20 жовтня направили до суду прохання призначити засідання для продовження терміну дії зобов'язань", - сказав Горбатюк.

За словами Горбатюка, суд мав протягом п'яти днів призначити засідання і встигнути розглянути питання до того моменту, як закінчиться дія запобіжного заходу Єфремова.

"На мою думку вони (Печерський суд - ред.) порушили закон", - зазначив Горбатюк.

Водночас, відповідаючи на питання, чи означає це те, що Єфремов тепер має можливість утекти і повністю залишається без контролю, він відповів:

"Контролю немає. Але застава у 3,7 мільйонів залишається. Виїзд через офіційні пункти пропуску Єфремову перекритий. А якби в нього було бажання утекти через якісь канали, він би вже міг це зробити. У нього браслет був вдягнений лише в нічний час, а вдень він вільний від контролю і може пересуватися будь-де".

Водночас генпрокуратура підтверджує закінчення терміну перебування під заставою Олександра Єфремова і попереджає, що в разі неявки на судове засідання вимагатиме більш суворого запобіжного заходу.

Нагадаємо, що ГПУ порушила справу проти Єфремова у кінці липня 2014 року за фактом зловживання владою, здійснення тиску на службових осіб "Луганськвугілля" під час проведення процедури закупівлі послуг з монтажу гірничошахтного устаткування та низьковольтної апаратури. Внаслідок чого було укладено договори підконтрольними Єфремову суб'єктами господарської діяльності за втричі завищеними цінами. Справу передали до суду у жовтні минулого року.

16 лютого цього року Печерський районний суд Києва обрав Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Після чого він вийшов під заставу 3,7 млн гривень. Заставу за Єфремова вніс колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

Зараз ви читаєте новину «З Єфремова зняли електронний браслет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути