неділя, 09 листопада 2014 18:49

Риженков подав в суд на бездіяльність ЦВК

Риженков подав в суд на бездіяльність ЦВК
Фото: from-ua.com

Кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №60 (Волноваха, Донецька область) Олександр Риженков подав у Київський апеляційний адміністративний суд позов про визнання бездіяльності Центральної виборчої комісії в частині ігнорування даних протоколів дільничних виборчих комісій на восьми дільницях і фальсифікації даних щодо явки виборців та результатів голосування на цих дільницях.

Він просить суд зобов'язати ЦВК дати доручення окружної виборчої комісії провести повторний підрахунок голосів на спірних виборчих дільницях і внести відповідні
зміни в протокол результатів голосування.

В окрузі №60 перемогу кандидату від Блоку Петра Порошенка Дмитру Лубинцу принесли фальсифікації результатів виборів. Аналіз різниці між протоколами дільничних виборчих комісій№140137, №140138, №140139, №140141, №140152, №140164, №140167, №140432 і протоколом окружної виборчої комісії не залишає сумнівів у тому, що результати виборів сфальсифіковані, а дані про голосування і явку виборців були підроблені. Зокрема, в протоколі ОВК Дмитру Лубинцу дописали в графу з голосами "за" дві одиниці (було 70 голосів, а стало - 1170). На цю ж кількість збільшена і явка виборців на дільницях. У той же час Олександру Риженкову дві цифри витерли (було 101, стало - 1). При цьому явка виборців, за даними протоколу ОВК, досягає 90% при середній по округу 20-35%.

Як вказується в позовній заяві, 3 листопада ЦВК своїм рішенням повернула протокол про підсумки голосування в окрузі №60 окружної комісії та зобов'язав останню внести уточнення до протоколу. 5 листопада голова ОВК №60 подала в ЦВК уточнений протокол. Документ був абсолютно ідентичний першому протоколом, поверненому постановою ЦВК на доопрацювання.

Крім того, на засіданні окружної виборчої комісії не повідомили шести її членів, тим самим порушивши їхнє право бути присутніми при уточненні протоколу.

За таких обставин очевидно, що ЦВК, знаючи про разбежностях і суперечності в протоколах дільничних виборчих комісій та окружної комісії, не зобов'язала ОВК внести уточнення у встановлені підсумки голосування в окрузі №60.
Олександр Риженков та його довірені особи неодноразово зверталися до ЦВК з фактами порушення виборчого процесу, однак ЦВК належним чином не відреагувала на звернення.

Кандидат у народні депутати вважає такі дії ЦВК протиправними. В забезпечення позову Риженков просить суд заборонити ЦВК встановлювати результати позачергових виборів народних депутатів України в окрузі №60.

Зараз ви читаєте новину «Риженков подав в суд на бездіяльність ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути