понеділок, 05 квітня 2010 11:23

Рибачук: На наступних парламентських виборах до влади прийде опозиція

Рибачук: На наступних парламентських виборах до влади прийде опозиція

Новопризначені губернатори сьогодні, по суті, є керівниками обласних осередків Партії регіонів. Тому уся відповідальність по всій країні лягає на одну партію.

Таку думку висловив у коментарі кореспонденту Gazeta.ua екс-голова Секретаріату президента Віктора Ющенка, голова фундації "Суспільність" Олег Рибачук.

"Відповідальність Віктору Януковичу не буде на кого звалювати. У президента є реальні обіцянки, здійснення яких дуже легко буде перевірити. Наприклад, малому бізнесу було обіцяно 5-річні податкові канікули. Тож, якщо малий бізнес все ж таки обкладуть податками, це ніяк не можна буде сховати", - наголосив Рибачук.

Він прогнозує, що упродовж найближчих років покращення життя не відбудеться. Тому на наступних парламентських виборах до влади прийде опозиція. Янукович не матиме більшості у парламенті, а місцеві органи влади не будуть пропрезидентськими.

"Опозиція зараз розпорошена, але у певних питаннях ці політичні сили все одно будуть діяти як опозиція. Першим прикладом стала спроба відмінити систему зовнішнього тестування. Подивіться, яка реакція людей. І це лише перші рішення", - сказав політик.

Зараз, на думку Рибачука, найбільш впливовими в області органами залишаться місцеві ради, бо вони найбільше впливають на фінансування області.

"Відтепер конфлікт місцевої влади з обласною матиме матеріальну підоснову. Здається, Тимошенко обіцяла, що левова частка місцевих податків має залишатися у місцевих органів влади. Тобто великий відсоток податку з села повинен залишатися у цьому ж селі.

Зараз ця система спотворена: все йде на гору, з гори в область, звідти в район, а з району крихти, які залишилися, йдуть до села. Влада має зробити реформу місцевого самоврядування. Бо вона так і називається: Партія регіонів, а не партія з Києва. Це партія областей.

Але, на жаль, є у нас одна не дуже гарна традиція: коли якась політична сила приходить до влади, вона починає підтягувати ковдру на себе, забуваючи, хто її обирав", - упевнений голова фундації "Суспільність".

Зараз ви читаєте новину «Рибачук: На наступних парламентських виборах до влади прийде опозиція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути