вівторок, 23 грудня 2008 11:02

Рибачук назвав головну помилку Ющенка

Рибачук назвав головну помилку Ющенка

Головний прорахунок України у 2008 році полягає в тому, що вона кілька разів втрачала так зване "вікно можливостей".

Про це заявив голова наглядової ради Фундації "Суспільність", екс-віце-прем"єр-міністр України з питань європейської інтеграції, екс-державний секретар України, екс-голова Секретаріату Президента України, екс-радник Президента України, екс-секретар Політради при Президентові України, екс-член Ради національної безпеки і оборони України Олег Рибачук.

Він вважає, що цього року ми втратили шанс скористатися "вікном можливостей" і отримати план дій щодо членства України в НАТО.

"Це викликане тим, що провідні українські політики, чудово розуміючи, що від них чекають стабільності і, в принципі, маючи можливість домовитися між собою і зберегти цю стабільність, врешті-решт, просто втягнулися в майбутню президентську кампанію", - сказав Олег Рибачук.

Він підкреслив, що парламентська криза, яка виникла в Україні, - це не стільки криза політичних сил, скільки криза трьох політичних осіб - Ющенка, Тимошенко і Януковича.

"Це стає остаточно очевидним не тільки для наших громадян, але і для наших зарубіжних партнерів. І це відштовхує Україну дуже далеко від реалізації тих стратегічних цілей, які перед нею стоять", - підкреслив співрозмовник агентства.

"В час оранжевої революції люди повірили в те, що в нашій країні відбудуться зміни на краще. Основна помилка президента полягає в тому, що, обіцяючи зміни, він прийшов у владу і не побажав міняти саму систему. Поміняти, а не говорити про це! Поміняти, починаючи з Банкової, починаючи з функцій Секретаріату, починаючи з того, що в Секретаріат зараз повернулася та ж візантійщина, з якою ми боролися. Маю на увазі ДУСю. Немає Бакая, але є прізвище іншого українського мультимільйонера, який є начальником цієї структури.

Попередня влада боролася з цим. Але дуже своєрідно. Адже попередня влада і не декларувала демократичних принципів, і не говорила про чисті руки, і не обіцяла змін, і не обіцяла бандитам в"язниці, і так далі і тому подібне А те, що відбулося зараз із президентом і багатьма політиками, які разом із ним прийшли у владу, - це якраз дуже характерно. Саме тому більшість українців не довіряють нинішній владі", - відзначив Рибачук, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Рибачук назвав головну помилку Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути