четвер, 28 липня 2016 08:47

Русь-Україна стоятиме вічно - Порошенко на святкуванні Дня хрещення

Русь-Україна стоятиме вічно - Порошенко на святкуванні Дня хрещення
Фото: twitter.com

Президент України Петро Порошенко долучився до заходів з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України.

"У цей історичний день ми молимося під хрестом рівноапостольного Володимира. З величного постаменту він нібито благословляє древні київські пагорби, якими ступала нога Андрія Первозванного. Благословляє всю нашу Русь-Україну, яка стоїть у віках уже понад тисячу років після володимирового хрещення і стоятиме вічно. Непохитний фундамент під українську державу своїм доленосним вибором заклав великий князь-хреститель. Уже за його сина Київ став центром потужної європейської держави, глибоко інтегрованої у політичні, соціальні та культурні процеси континенту.

Як мудрий та далекоглядний діяч Володимир відчув могутній потенціал християнства. Праця Володимира була епохальною в житті українського народу. Це справді був великий реформатор, який міцною рукою повів Україну на захід", - сказав Порошенко.

Після урочистостей запланована Божественна літургія. Її очолить патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Розпочнеться о 10-ій у Володимирському соборі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві на 2 дні заборонять продаж алкоголю

Нагадаємо, 27 липня в Києві пройшла хресна хода Української Православної церкви Московського патріархату. Під час заходу затримали шістьох провокаторів з плакатом "Донбас - это русский мир".

Зараз ви читаєте новину «Русь-Україна стоятиме вічно - Порошенко на святкуванні Дня хрещення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути