субота, 10 жовтня 2015 12:00

Росію чекають теракти всередині країни - експерт

Росію чекають теракти всередині країни - експерт

 Після бомбардування Росією Сирії можлива радикалізація мусульман Північного Кавказу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Плахонін.

"Ставлення російських мусульман до бомбардування Сирії має територіальну відмінність. Можливе загострення і радикалізація мусульман Північного Кавказу. Там надійно перекритий кордон, через який терористи могли б потрапляти на територію Росії. Але їм під силу організувати одиночні акції. За цим уважно слідкує Кремль. Якщо вони встигнуть за місяць відбомбитися, зробити власний піар і вийти з Сирії, то масових атак мусульман не буде. У разі затягування війни у Росії всередині держави почнуться великі проблеми. Тому Путін робитиме вигляд, що переміг ІДІЛ і закриватиме операцію. У нього на це є розрахунок",- заявив Плахонін.

На його думку, влада Російської Федерації змушує мусульман співпрацювати з режимом Путіна.

"Більшість мусульман не нададуть значення військовій присутності Росії у Сирії. Вони нешкідливі для населення. Вони підтримують будь-яку нісенітницю телебачення, яке висвітлює владу у потрібному світлі. Кремль проводить їхню асиміляцію задля співпраці з режимом. Схильних до активних дій людей витиснули за межі держави після численних терактів у Москві і Петербурзі. Є думка, що досі там розривалися бомби тільки з санкцій ФСБ . Зараз ці радикали воюють у Сирії проти Росії",- заявив він.

Нагадаємо, 6 жовтня російська авіація завдала удару по сирійському місту Пальміра, яке перебуває під контролем "Ісламської держави", і північних регіонах провінції Алеппо. В результаті авіаудару у Пальмірі знищено 20 одиниць техніки та три склади зі зброєю. В Алеппо удари припали на міста Аль-Баб і Дейр Хафер. Це в 20 км на схід від військового аеродрому, який наразі захоплений бойовиками ІДІЛ.

Зараз ви читаєте новину «Росію чекають теракти всередині країни - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути