четвер, 20 листопада 2014 12:33

Росію назвали карикатурною імперією, якій не по кишені імперські амбіції Путіна

Росію назвали карикатурною імперією, якій не по кишені імперські амбіції Путіна
Фото: uapress.info

Якщо політика Росії не зміниться, імперські амбіції Путіна можуть виявитися країні "не по кишені".

Про це заявив російський опозиціонер Ілля Яшин в інтерв'ю Радіо Свобода.

"За роки нафтового Ельдорадо Путін зумів наростити "політичний жирок". І санкції, зниження цін на нафту поки не здатні принципово вплинути на політику Путіна. Однак, якщо ситуація триватиме в тому ж руслі, то імперські амбіції Путіна будуть просто не по кишені", - вважає опозиціонер.

За його словами, Путін дав росіянам відчуття, що вони дотепер є імперією і можуть дозволити собі забирати чужі землі, "показати всьому світу" кузькіну мать".

"Але це - небезпечний міф в тому сенсі, що амбіції, які демонструє Путін, не відповідають тим можливостям, які є в Росії, і суперечать тим інтересам, які Росія має. Велика країна - це та країна, яка забезпечує гідний рівень життя своїм громадянам. Могутня країна - країна, що створює сильну економіку в інтересах більшості населення.

А коли країна показує всім "кузькіну мать" і загрожує захопленням чужих земель, але при цьому основні ресурси осідають в кишенях колишніх однокласників президента, а корупція зростає з кожним роком - ця країна не велика, це карикатурна імперія", - заявив Яшин.

Правозахисна організація Amnesty International вже тричі визнавала російського опозиціонера Іллю Яшина "бранцем совісті" в Росії.

У 2005 році його затримали після опозиційної ходи в Мінську, у кінці 2010 року його затримали і судили за участь в мітингу російської опозиції на Тріумфальній площі в Москві, а у 2011 він викликав незадоволення влади уже за мітинг на московському Чистопрудному бульварі.

Долею Яшина в Росії цікавився і Страсбурзький суд, що висловлював занепокоєння щодо того, як російська влада порушує права Яшина на свободу та особисту недоторканність.

Зараз Яшин – член Координаційної ради опозиції, член ліберально-демократичної "Республіканської партії Росії – Партії народної свободи", один із лідерів об'єднаного демократичного руху "Солідарність".

Зараз ви читаєте новину «Росію назвали карикатурною імперією, якій не по кишені імперські амбіції Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути