вівторок, 02 вересня 2014 05:51

Росія крок за кроком стає сировинною провінцією Китаю - Нємцов

Росія крок за кроком стає сировинною провінцією Китаю - Нємцов

Роснефть, опинившись в боргах через санкцій, змушена віддати свою частку у видобутку Китаю. Про це на своїй сторінці в Facebook написав російський опозиціонер Борис Нємцов,

"Росія крок за кроком стає сировинною провінцією Китаю. Путін заявив, що китайці стають акціонерами найбільшого в Сибіру Ванкорського родовища нафти із запасами 500млн тонн та щорічної здобиччю 25 млн тонн", - написав він.

"Роснефть, опинившись в боргах, змушена віддати частку у видобутку Китаю. Із санкцій за Роснефть не може розплатитися з боргами і продає стратегічні ресурси країни східного сусіда. Скоро вони віддадуть весь Далекий Схід і Сибір. Зате Крымнаш", - резюмував Нємцов.

Нагадаємо, Росія підтримає плани Китаю стати акціонером Ванкорського родовища у Східному Сибіру. Про це заявив президент РФ Володимир Путін в розмові з прем'єром Держради Китаю Чжаном Гаол перед початком церемонії, присвяченій початку будівництва газопроводу "Сила Сибіру", повідомляється на сайті Кремля. По трубопроводу російський газ буде транспортуватися в Китай; очікується, що прямі поставки почнуться в 2019 році.

Ванкорське родовище, розташоване в Красноярському краї, було відкрито у 1988 році і є одним з найбільших нафтових родовищ, розвіданих на суші за останні чверть століття. Воно також вважається найбільшим у Східній Сибіру. Початкові видобувні запаси Ванкора складають 500 млн нафти і конденсату, а також понад 180 млрд кубометрів газу.

Зараз ви читаєте новину «Росія крок за кроком стає сировинною провінцією Китаю - Нємцов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути