субота, 22 листопада 2014 12:54

Росія пообіцяла НАТО відповідь на посилену присутність у країнах Балтії

Росія пообіцяла НАТО відповідь на посилену присутність у країнах Балтії
Фото: novorossia.org

Росія пригрозила дати відповідь на присутність НАТО у Прибалтиці, яка зросла, що не призведе до зміцнення регіональної безпеки.

Постпред РФ при НАТО Олександр Грушко в інтерв'ю "Росії 24" розкритикував посилення військової присутності НАТО в Прибалтиці.

За його словами, альянс "перетворює балтійський регіон, який <...> був вельми спокійним регіоном з військової точки зору, на сферу якогось військового протистояння з Росією". На думку Грушко, "це абсолютно тупиковий шлях".

Також постпред РФ при НАТО заявив про "пропагандистську кампанїю" у зв'язку з перехопленнями російської авіації літаками НАТО.

За словами дипломата, що наводиться на Заході статистика "перехоплень" росте тому, що збільшилася кількість літаків НАТО в країнах Балтії.

Як відомо, в останні тижні над територією європейських держав почастішали випадки перехоплення російської військової авіації. Так, винищувачі НАТО перехопили над Балтійським морем черговий російський військовий літак-розвідник.

Наприкінці жовтня сили НАТО знаходили і супроводжували літаки ВПС Росії у повітряному просторі над Атлантикою, Балтійським і Північним морями. На думку головнокомандуючого Збройними силами (ВС) генерал-майор Литви Йонаса Вітаутаса Жукас, військова активність РФ - це демонстрація сили. Командувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що польоти російських військових літаків в європейському повітряному просторі набули провокаційного характеру.

Зараз ви читаєте новину «Росія пообіцяла НАТО відповідь на посилену присутність у країнах Балтії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути