четвер, 26 вересня 2013 18:51

Росія перестане бути імперією, якщо на "землю впаде велика комета" - політолог

Росія перестане бути імперією, якщо на "землю впаде велика комета" - політолог
Андрій Окара Фото: informator.su

Зі заявами президента Грузії Михайлом Саакашвілі погодилась б менша частина росіян. Проте серед цих людей переважала більшість міської інтелігенції. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив російський політолог Андрій Окара, коментуючи заяву Саакашвілі, що після Путіна Росія перестане бути імперією, стане нормальною державою, а громадяни будуть згадувати часи придушення та корупції.

"Загальний пафос Саакашвілі був антиімперського характеру. Він каже, що Росія - імперська країна, і що цей імперіалізм не є силою Росії, а навпаки чинником слабкості. І як тільки не буде Путіна, і не буде імперської політики, а буде політика добросусідства до колишніх країн СРСР. Тоді Росія зможе розвиватися на якісно новому форматі. Наскільки ці заяви адекватні. Скажу що, переважна більшість критично або опозиційно налаштованих росіян вважають так само. Подібна точка зору досить популярна в Росії серед міської інтелігенції. Це менша частина населення, але це велика частина жителів великих міст", - розповів Окара.

Політолог зазначив, що Путін не збирається покидати пост президентства.

"Поки що Путін в такій завуальованій формі сказав про своє бажання балатуватися і бути президентом і після 2018 року. І перешкодити у цьому Путіну можуть тільки два чинники — це він одружиться і захоче займатися родиною, а не країною. В нього не залишиться часу на заняття державними справами, або на землю впаде велика комета і ми помремо", - додав він.

Окара наголосив, що у заявах Саакашвілі стосовно Росії може відігравати особистісна неприязнь між ним і Володимиром Путіним і додав, що "відносини Грузії і Росії перебувають у стабільно поганому стані".

Нагадаємо, Саакашвілі під час 68-й сесії Генеральної асамблеї ООН заявив, що Україна знаходиться "під ударом" Росії. На думку президента Грузії, Росія не зацікавлена в стабільних державах біля своїх кордонів. Кремль прагне зберегти стан постійного безладу в сусідніх державах.

Зараз ви читаєте новину «Росія перестане бути імперією, якщо на "землю впаде велика комета" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути