пʼятниця, 22 серпня 2014 19:02

Росія порушує міжнародні зобов'язання і поглиблює кризу - Расмуссен про "гумконвой"

Росія порушує міжнародні зобов'язання і поглиблює кризу - Расмуссен про "гумконвой"
Андерс Фог Расмуссен Фото: vestikavkaza.ru

Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен засуджує переміщення російського гуманітарного конвою на територію України без згоди української влади і без участі Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

"Це кричуще порушення міжнародних зобов'язань Росією, в тому числі взятих недавно в Берліні та Женеві, продовження порушення суверенітету України з боку Росії. Це може тільки поглибити кризу в регіоні, який Росія сама створила і продовжує живити", - сказано в заяві генсека НАТО, оприлюдненому в п'ятницю.

За його словами, ігнорування Росією міжнародних гуманітарних принципів породжує питання щодо того, якою є справжня мета цієї допомоги - підтримка цивільних осіб або поповнення запасів збройних сепаратистів.

Генсек НАТО зазначив, що ці події ще більш тривожні, оскільки вони йдуть поряд з ситуацією, пов'язаної з використанням російських військ і російської зброї у східній Україні.

"Більше того, НАТО спостерігає тривожне нарощування російських сухопутних військ та авіації в безпосередній близькості з Україною", - зазначив Расмуссен.

За його словами, Росія замість сприяння деескалації ситуації, продовжує посилювати обстановку, незважаючи на зусилля міжнародного співтовариства з пошуку політичного рішення виходу з кризи.

"Це може привести тільки до подальшої ізоляції Росії. Я настійно закликаю Росію не здійснювати надалі провокаційні дії, щоб зупинити дестабілізацію в Україні і зробити реальні кроки для вирішення цієї небезпечної ситуації при повній повазі суверенітету і територіальної цілісності України, а також міжнародного права", - підкреслив генсек НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Росія порушує міжнародні зобов'язання і поглиблює кризу - Расмуссен про "гумконвой"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути