понеділок, 02 вересня 2013 15:24

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Росія може спровокувати ескалацію конфлікту в Криму - Ар'єв

Росія може спровокувати ескалацію конфлікту в Криму - Ар'єв
Фото: vybory.mediasapiens.ua

Про те, які наслідки для України може мати сусідство з Митним союзом після Євроінтеграції розповів Gazeta.ua нардеп Володимир Ар'єв.

"Важко спрогнозувати дії Російської федерації, - зізнався нардеп. - Бо в даному разі їхні дії у відповідь на євроінтеграційні прагнення України стають просто істеричними і неадекватними. Тому спрогнозувати, що може зробити мавпа з гранатою мені важко".

При цьому політик переконаний, що Білорусь має свої погляди на майбутні стосунки з Україною й не збирається виконувати усі накази Росії.

"Щодо білорусів, то ми бачимо, що у Лукашенка самого є проблеми із Путіним. Митний союз сам по собі — це дуже нестійка, аморфна і путіноцентрична структура, яка довго протриматись не може. Тому Білорусь діяти жорстко по відношенні до України, думаю, що не буде. Це, якщо брати у приклад "шоколадний конфілкт". Можна сказати, що білоруси з цієї історії будуть викручувати щось для себе, але не творити бар'єри для нас".

Також Ар'єв зазначив: "Можливо, що після євроінтеграції буде поява візового режиму між Україною та країнами Митного союзу. Росія дестабалізовуватиме ситуацію в Україні, бо для них втрата впливу тут — це рівнозначно катастрофі. Хоча, я б на місці керівництва Росії, дивився на схід від Уралу. Там основні багатства Росії, які скоро можуть бути китаїзовані. А в Україні можна очікувати провокацій, аж до ескалації конфлікту у Криму, щоб не допустити Україну в ЄС".

Зараз ви читаєте новину «Росія може спровокувати ескалацію конфлікту в Криму - Ар'єв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

149

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути