понеділок, 20 жовтня 2014 17:04

Росія або змириться з європейськістю України, або загрузне у відсталості - Бжезинський

Росія або змириться з європейськістю України, або загрузне у відсталості - Бжезинський
unian.net

Єдиною перспективою Росії в разі успішної євроінтеграції України буде змиритися з цією реальністю і в підсумку самій стати частиною Європи. В іншому випадку РФ перетвориться на розореного сателіта Китаю.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив американський державний діяч, впливовий політолог і колишній радник з національної безпеки президента США Збігнєв Бжезінський.

"Україна присвятила себе свободі в такій мірі, що будь-хто, хто захоче зазіхнути на її свободу, буде знати: він дуже серйозно ризикує. Але Україна повинна довести, що вона насправді вирішила бути частиною європейського світу. Якщо вона досягне успіху, єдиною перспективою Росії буде змиритися з цією реальністю і в підсумку самій стати частиною Європи. Якщо вона цього не зробить - перетворитися в розореного сателіта Китаю. Я не думаю, що це хороша перспектива для Росії ", - заявив він в інтерв'ю телеканалу Інтер.

На думку Бжезинського, Росія може спробувати стати імперією, але "це буде провал".

"Імперія лише в тому сенсі буде успішною, якщо Росії вдасться підпорядкувати Україну. Але досягти цього дуже складно через те, як ви налаштовані, через те, що Захід досить чітко дає зрозуміти, що йому не все одно. Але не чекайте, що Захід буде боротися за вас - це головне, що ви повинні зрозуміти. У вас має бути бажання зробити все необхідне, щоб захистити свою свободу і тоді так чи інакше Захід підтримає вас і ситуація почне поліпшуватися. По-перше, у вас є підтримка світу, демократичних країн, і особливо США, які більш відверті і віддані цій справі. По-друге, все залежить від українців, особливо, нового покоління, які народилися громадянами України, а не Радянського Союзу", - вважає він.

Колишній радник президента США підкреслив, що Захід повинен переконатися в тому, що Україна зможе впоратися з корупцією, дотриманням демократичних принципів і досягти успіхів в економічному розвитку.

"Це виклик, який ви повинні подолати. І добившись цього, ви удосконалите ваші здібності домовлятися у конструктивній і в кінцевому підсумку позитивній манері з Росією, якій доведеться пройти через той же процес, якщо вона хоче стати сучасним суспільством, а не загрузнути в відсталості і корупції, залежачи від східного партнера, який стає тільки сильніше ", - підкреслив Бжезинський.

Зараз ви читаєте новину «Росія або змириться з європейськістю України, або загрузне у відсталості - Бжезинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути