понеділок, 07 вересня 2015 11:05

Росія хоче розірвати стосунки України з ЄС і НАТО - Снєгирьов

Росія хоче розірвати стосунки України з ЄС і НАТО - Снєгирьов
112.ua

Україні необхідно частіше заявляти про свої геополітичні напрямки розвитку.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав лідер громадської організації "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"За місяць до заяви Порошенка секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев повідомив, що Росія змінює український військовий курс. Там чітко вказано, що вони є країною-агресором. Тому в Україні проводитимуться усі оборонні заходи, пов`язані з недопущенням агресії. Про це Порошенко повинен був відкрито сказати ще рік тому, як тільки почався збройний конфлікт в Україні", - заявив він.

На думку політолога, Росія буде дестабілізувати економіко-політичну ситуацію в Україні, як це відбулося у Криму і на Донбасі.

"Раніше треба було розставити пріоритети розвитку держави. І заявити країні, хто є агресором. Політичний курс Росії полягає у тому, щоб створити в Україні зону нестабільності. Змусити перервати усі зв`язки з Європейським Союзом і НАТО і залишити у зоні впливу Російської Федерації. Створюватиметься повальна зона нестабільності по всій країні за прикладом Криму і Донбасу", - підкреслив він.

Експерт наголосив, що потрібно чітко визначитися з пріоритетними напрямками розвитку держави.

"Потрібно чітко визнати пріоритети розвитку держави- це стратегія розбудови оборонного комплексу і військових структур. Якщо держава не заявляє про свої напрямки, то вона не існує як така. Акцентувавши увагу на тому, що Росія посягнула на територіальну цілісність України, президент не підкреслив українські інтереси. А вони розташовані і у Росії, і у інших країнах. Треба заявити, що ми в змозі не тільки протистояти, а й маємо власні геополітичні зони впливу. Бо інакше, знову перетворимось на роздрібнену загарбану гірстку територій", - підсумував Снєгирьов.

Нагадаємо, під час обговорення Воєнної доктрини на засіданні РНБО Порошенко заявив, що Росія становитиме військову загрозу для України ще десятки років.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче розірвати стосунки України з ЄС і НАТО - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути