четвер, 22 жовтня 2015 13:24

Росія хоче протягти терористів у місцеві органи влади - Маломуж

Росія хоче протягти терористів у місцеві органи влади - Маломуж

Росія має системну стратегію замороження конфлікту і використовує різні методи, щоби реалізувати цей сценарій. Так вважає колишній голова Зовнішньої розвідки Микола Маломуж

"Вона не йде на повне врегулювання. А сподівається, що ми підемо на поступки під тиском Заходу. Тому бойовики ставлять будь-які перепони. Сьогодні Путін намагається змусити нас прийняти рішення про особливий статус Донбасу, про вибори та амністію. Щоби ті, хто скоїли злочини, а це так звані керівники "ДНР-ЛНР", їхні бойові командири отримали право брати участь у виборах. Тоді вони пройдуть у місцеві органи влади. І анклав контролюватиме Російська Федерація", - пояснив Маломуж у коментарі Gazeta.ua.

"Якщо відбудеться така амністія і бойовики потраплять в органи влади, реального контролю над кордоном Україна не отримає", - додав він.

За словами силовика, Україна повинна виконувати всі пункти Мінських угод. "Наполягати на виведенні іноземних військ, встановленні міжнародного контролю над кордоном. Після чого на окуповану територію мають повернутися 1 млн 650 тисяч осіб. Це буде передумовою для проведення виборів.

Після них - встановлення контролю над кордоном, а потім - амністія. Ми вже визначили, що під неї не попадуть ті, хто скоїв криваві злочини та злочини проти людяності", - зауважив Маломуж.

Водночас він вважає, що всі ці дії нині нереальні. "Росія і бойовики спрямовані на свій сценарій. Є глобальний вихід із ситуації. Україна має йти на потужний формат Сімки або Двадцятки. Можливо, тоді під тиском цих країн Росія піде на реальне врегулювання", - прогнозує екс-голова Зовнішньої розвідки.

Нагадаємо, що бойовики "ДНР" назвали оголошення амністії головною умовою обміну полоненими у форматі "всіх на всіх".

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче протягти терористів у місцеві органи влади - Маломуж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути