вівторок, 09 червня 2015 11:47

Росія хоче позбутися окупованих територій Донбасу - політолог

Росія хоче позбутися окупованих територій Донбасу - політолог
Фото:ipress.ua

Кремль наказав бойовикам "ЛНР" та "ДНР" виступити за збереження окупованих територій у складі України. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Москва сказала, що не хоче годувати три мільйони людей, які нічого не роблять. В цьому немає ніякого сенсу. Економічно Росія таке не потягне. Тому "під шумок" хоче спихнути цю "рану" Україні. Але, говорячи "а" про те, що вони залишаються в країні, не кажуть "б" - що вони хочуть збереження влади Захарченка та Плотницького без проведення виборів. Це зовсім неправильно", - зазначив він.

За словами експерта, Україна повинна вести дискусію, що така постановка є неприйнятною. "Ми маємо вимагати, щоб вони пішли чітко по виконанню Мінських угод. Нехай відводять озброєння, припиняють обстріли. Доки вони це не робитимуть, можемо запровадити економічну блокаду", - зауважив Палій.

"Путін зараз продовжує воювати з усім світом. Росія відчуває, що є не конкурентноздатною у світовому розвитку подій, але нічого зробити не може. Тому поводяться, як злодії, які намагаються щось вкрасти. А це до добра ніколи не доводить", - наголосив політолог.

Нагадаємо, самопроголошені "ДНР" та "ЛНР" у запропонованих доповненнях до Конституції України визнають території Донбасу з особливим статусом "невід'ємною частиною України".

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче позбутися окупованих територій Донбасу - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути