четвер, 25 вересня 2014 18:16

Росія тиснутиме на Європу щодо пом'якшення санкцій — політолог

Росія тиснутиме на Європу щодо пом'якшення санкцій — політолог
Петро Олещук Фото: udf.by

Сполучені штати Америки не підуть на пом'якшення введених проти Росії санкцій. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Петро Олещук.

"Захід не піде на скасування санкції. Тому що без суттєвих змін ситуації в Україні — це серйозний удар по позиції Заходу. Барака Обаму критикують республіканці щодо його недостатньо жорсткої позиції з цього питання. Зокрема, Джон Маккейн. Росії намагатиметься пом'якшити санкції в Євросоюзі. Наскільки це буде успішним — залежить від того, наскільки вдало Україна буде представляти свої інтереси. Бо поступки Росії можливі за умови миру в Україні. Хоча не думаю, що їм це вдасться зі Сполученими штатами", - розповів експерт.

"Інше питання — санкції можуть стати символічними і особливо не впливатимуть на Росію. Тоді вони втратять сенс. Думаю, Росія працюватиме в цьому напрямку. Домагатиметься пом'якшення санкцій через своїх лобістів, підконтрольні політпартії, економічні пропозиції. Наприклад, обіцянки щодо укладення вигідних контрактів. Це поступовий, не надто нав'язливий, але регулярний тиск", - підкреслив він.

Олещук зазначив, Росія зацікавлена у скасуванні санкцій всіма країнами: "Росії потрібна зміна консолідованої позиції Євросоюзу".

Політолог додав, що нині Україні не варто розраховувати на посилення санкцій: "Захід посилить санкції, якщо Росія перейде у наступ і дієво порушить перемир'я. За інших умов — ні. Наступне коло санкцій — це плата за подальшу екскавацію на Донбасі".

Нагадаємо, вчора на засіданні ООН прем'єр Арсеній Яценюк закликав США та лідерів Євросоюзу зберігати введені проти Росії санкції, допоки Україна не поверне Крим і Донбас.

Зараз ви читаєте новину «Росія тиснутиме на Європу щодо пом'якшення санкцій — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути