неділя, 21 грудня 2014 15:38

Російське видання повідомило, що Греція порушила санкції накладені Європою

Російське видання повідомило, що Греція порушила санкції накладені Європою
Фото: dt.ua

Російське видання РІА Новости з посиланням на джерело повідомило, що Греція підписала з Росією контракт на постачання запасних частин до систем протиповітряної оборони "Тор-М1" і "Оса-АКМ".

"Контракт на постачання запасних частин до "Тор-М1" і "Оса-АКМ" підписано на цьому тижні", - сказав співрозмовник агентства.

Сума контракту не називалася.

"Важливо не тільки грошовий вираз, а те, що Греція визнала інтереси своєї обороноздатності важливіше, ніж введені проти Росії санкції. Для Греції цей контракт дуже важливий, оскільки дозволяє підтримувати на належному рівні протиповітряну оборону", - цитує слова джерела видання.

На початку квітня цього року глави МЗС країн НАТО заявили, що призупиняють практичне та військове співробітництво між НАТО і Росією. Як пише видання Греція зацікавлена в модернізації систем озброєння, але в поточних умовах, при невеликому фінансуванні, реалізація цих проектів, на думку фахівців, малоймовірна. Регулярні порушення повітряного простору Греції з боку Туреччини підштовхують греків до того, щоб приділяти особливу увагу системам ППО і закриття свого повітряного простору, пише видання.

В протиповітряної та протиракетної оборони Греції є зброя не тільки НАТОвського виробництва, а й російського. Це зенітні ракетні системи "ТОР-М1", зенітно-ракетні системи ближнього радіусу дії "Оса-АКМ" і ЗРК С-300. Кілька "торів" знаходяться на Криті, де вони прикривають ЗРК С-300.

Відповідаючи на питання, джерело РІА Новини сказав, що контракт не стосується комплексів С-300.

Зараз ви читаєте новину «Російське видання повідомило, що Греція порушила санкції накладені Європою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути