понеділок, 24 березня 2014 19:26

Російські телеканали можуть відключити вже цього тижня - Сюмар

Російські телеканали можуть відключити вже цього тижня - Сюмар
Фото: unn.com.ua

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення направила до суду позов щодо законності роботи російських телеканалів в Україні. Очікується, що рішення про заборону російських телеканалів може з'явитися цього тижня. Про це повідомила заступниця секретаря Ради національної безпеки та оборони Вікторія Сюмар під час брифінгу у Верховній Раді.

"Секретар РНБО підписав відповідні доручення і до СБУ, і до ГПУ провести розслідування на предмет того, на скільки діяльність російських телеканалів відповідає українському законодавству і чи є там факти розпалювання міжнаціональної ворожнечі, заклики до війни та сепаратизму", - повідомила В.Сюмар.

За її словами, суд має розглянути позов щодо діяльності російських каналів на території України цього тижня.

"Станом на зараз Нацрада з питань телебачення та радіомовлення подала позов до суду. Цей позов розглядатиметься цього тижня і ми сподіваємося на швидке судове рішення на це актуальне для України питання", - заявила Сюмар.

Раніше голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявив, що деякі українські канали почали вести відверту антиукраїнську пропаганду.

Зараз ви читаєте новину «Російські телеканали можуть відключити вже цього тижня - Сюмар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути