понеділок, 04 серпня 2014 12:45

Росіяни відіжмуть гроші Януковича - політолог

Росіяни відіжмуть гроші Януковича - політолог
Фото: ru.tsn.ua

У Росії поклали око на статки екс-президента Віктора Януковича та його оточення. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав керівник центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Вони вважають себе невловимими ковбоями Джо, які, як відомо, нікому не потрібні. Є потреба в їхніх коштах. Всі прекрасно розуміють, це брудні гроші, тому їх простіше віджати. У Росії це прекрасно вміють. В нульові роки вони вдосконалили ці навички. Ми пам'ятаємо ту ж справу Михайла Ходорковського (колишній російський олігарх, який нещодавно вийшов із в'язниці - Gazeta.ua). А щось зробити із грошима колишньої української верхівки для них - як насіння лускати", - зазначив експерт.

"Портнова прикриває Медведчук, тому його навряд чіпатимуть. А інші - барани, їх треба різати на шашлик. Політично в них взагалі ніякої користі немає. Якщо Медведчук та Царьов займають політичну позицію, світяться, то Росії вони потрібні. А в оцих сенсу немає", - наголосив він.

За словами політолога, в Україні ніхто їхній бізнес не забирає, бо є "певний договірняк" між ними та новою владою. "Коли Порошенко розповідає про все "по-новому", ми згадуємо, що це міністр уряду Януковича. А це як в пісні: "Если ты ходишь по грязной дороге ты не сможешь не выпачкать ног". Можливо, зрештою влада кардинально зміниться і втікачі будуть притягнені до відповідальності. Це може статися за рік чи три роки. Залежно від того, як тут розвиватиметься ситуація", - зауважив Золотарьов.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відіжмуть гроші Януковича - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути