пʼятниця, 14 березня 2014 12:22

Росія заявила, що "візьме під захист" Донецьк

Росія заявила, що "візьме під захист" Донецьк

МЗС Росії заявило про готовність "захищати" мешканців Донецька. Про це йдеться в офіційній заяві відомства іноземної країни.

"13 березня в Донецьку сталися трагічні події, пролилася кров. На мирних демонстрантів, які прийшли на вулиці міста, щоб висловити своє ставлення до деструктивної позиції людей, які називають себе українською владою, напали праворадикальні угруповання, озброєні травматичною зброєю і битами, які напередодні почали з'їжджатися до міста з інших регіонів країни. В результаті зіткнень є велика кількість поранених, одна людина загинула.

Ми неодноразово заявляли, що ті, хто прийшли до влади в Києві, мають роззброїти бойовиків, забезпечити безпеку населення і законне право людей на проведення мітингів. На жаль, як показують події на Україні, цього не відбувається, київська влада не контролює ситуацію в країні.

Росія усвідомлює свою відповідальність за життя співвітчизників і співгромадян в Україні і залишає за собою право взяти людей під захист", -  завляє МЗС РФ.

Нагадаємо, що у Донецьку під час вчорашніх сутичок загинули щонайменше двоє людей. Водночас, за неофіційними даним, вбито трьох українських патріотів, ще близько 50 мітингувальників отримали різного роду травми.

Зараз ви читаєте новину «Росія заявила, що "візьме під захист" Донецьк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути