понеділок, 03 березня 2014 11:00

Росія завела кримінал на лідера "Правого сектору"

Росія завела кримінал на лідера "Правого сектору"

Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації порушило кримінальну справу стосовно лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205.2 КК РФ і ч. 2 ст. 280 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної та екстремістської діяльності , здійснені з використанням засобів масової інформації).

На думку слідства, у своїх виступах Дмитро Ярош публічно закликає антиросійські сили до екстремістських дій і терору на території Росії.

"Найближчим часом слідство має намір клопотати про заочне обрання щодо Яроша запобіжного заходу у вигляді взяття під варт , потім Ярош буде оголошений в міжнародний розшук" , - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше на сторінці "Правого сектора" у "ВКонтакте" з'явився заклик до лідера чеченських бойовиків Доку Умарову підтримати Україну. Пізніше, однак, в організації заявили, що звернення з'явилося після того, як сторінка "Правого сектора" у "ВКонтакте" і аккаунт одного з її адміністраторів були зламані.

Зараз ви читаєте новину «Росія завела кримінал на лідера "Правого сектору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути