вівторок, 10 травня 2011 20:15

Росія взяла на себе частину відповідальності за події у Львові

Росія взяла на себе частину відповідальності за події у Львові

Росія несе частину відповідальності за інциденти за участю націоналістів, які відбулися у Львові 9 травня, під час святкування Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні, вважає перший віце-спікер Ради Федерації РФ Олександр Торшин.

На Марсовому полі у Львові сталася сутичка між націоналістами та ветеранами, а на Пагорбі Слави націоналісти не пускали людей до могили Невідомого солдата, якщо у них на одязі були георгіївські стрічки. Там ж націоналісти намагалися прорвати міліційне оточення під час підняття червоного прапора. Крім того, вони розтоптали вінок, який повинен був покласти на військовому кладовищі генконсул Росії у Львові Олег Астахов.

"Дружба народів - поняття не абстрактне, воно потребує постійної підтримки, а російської присутності в останні роки в Україні дуже мало", - сказав Торшин РИА Новости у вівторок.

На думку сенатора, необхідно активізувати роботу російських неурядових організацій на Україні, гуманітарне, культурне співробітництво, молодіжний обмін, міжрегіональне співробітництво.

"Поки що нас там немає, поки через нашу неучасть із Західної України йде російська мова, на Західній Україні неминучі такі ексцеси з націоналістичним забарвленням", - вважає він.

Торшин зазначив, що сприйняв подію "з великим жалем", і висловив надію на те, що винні у скоєному після ретельного розслідування понесли покарання.

На його думку, події в Львові говорять про те, що українські націоналісти поступово починають втрачати вплив.

"Грунт у них потихеньку йде з-під ніг, і їм необхідні такі епатажні витівки, щоб про себе нагадати", - зазначив співрозмовник агентства. За його словами, більшість українського суспільства не поділяє таких підходів.

У свою чергу, віце-спікер Ради Федерації Світлана Орлова також вважає, що події у Львові не відображають настроїв усього українського суспільства.

"Україна не менше, ніж Росія, цінує значення перемоги у Великій Вітчизняній війні, і, впевнена, більшість українців також ставить знак рівності між фашизмом і націоналістичними витівками вчора у Львові", - сказала вона.

Сенатор висловила впевненість у тому, що керівництво України зробить висновки з подій і, можливо, посилить відповідальність за прояви націоналізму.

Раніше повідомлялось, Міністерство закордонних справ Росії закликало українську владу покарати винних в інциденті у Львові і надалі не допускати подібних випадків.

Також Юлія Тимошенко звинуватила владу у сфабрикуванні подій у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Росія взяла на себе частину відповідальності за події у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути