четвер, 23 жовтня 2014 14:49

Росія перекидає спецпризначенців на Харківщину — Снєгирьов

Росія перекидає спецпризначенців на Харківщину — Снєгирьов
УНІАН

Російські військові планують взяти під свій контроль держкордон на Луганщині.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів луганський активіст Дмитро Снєгирьов.

"Йде перекидання диверсійних груп росіян на Харківщину з українськими паспортами. Їх вилучили з паспортних столів, які знаходяться на окупованій території. Бойовики продовжують накопичувати сили. Позавчора зайшли нові танки — до 30-ти одиниць. Цілий тиждень ведуться обстріли позицій українських військ. Тому не можна говорити про якесь перемир'я, припинення вогню", - розповів військовий експерт.

Снєгирьов зауважив, що російські війська передислоковують в бік донецького аеропорту: "Там вже штурмують не терористичні загони "Моторола" та "Гіві", а російські спецпризначенці. Вони готуються до рішучих наступів. Бо взяття аеропорту — показовий момент. Не скільки з військової точки зору, як з політичної і моральної. Бо аеропорт давно став символом спротиву української армії, яка зубами вчепилась в цей острівець української землі".

"Якщо російські війська наступатимуть, то братимуть під свій контроль повністю державний кордон в Луганській області. Сьогодні основні напрямки наступу військових — місто Щастя на Луганщині, Станично-Луганський район та місто Дебальцеве на Донеччині. В напрямку Щастя помічені угрупування російських найманців з Північного Кавказу", - підкреслив активіст.

Снєгирьов зазначив, що Росія продовжує грати: "Начебто виступають проти постачання зброї бойовикам. В той же час, йдуть колони з російськими військовими. Ми зафіксували введення великого загону в селищі міського типу Старобешеве на Донеччині. Більше того, там жінки-снайпери, які взяли місцевий дитячий будинок".

Він додав, що бойовики знищили дві групи російської служби безпеки: "У ЗМІ повідомляли, що йде "зачистка" польових командирів з боку ФСБ. Але пішов зворотній момент і знищено дві групи ФСБ. Тобто не все так гарно в "московському королівстві".

Зазначимо, що лідер донецьких бойовиків Олександр Захарченко сьогодні заявив: "Будуть ще дуже важкі періоди військових дій. Будемо забирати Слов'янськ і Краматорськ, і Маріуполь".

Зараз ви читаєте новину «Росія перекидає спецпризначенців на Харківщину — Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути