неділя, 04 березня 2012 11:22

Росія обирає президента: в Москву звозять війська
15

Фото: Фото: Reuters

Сьогодні, 4 березня, у Росії обирають президента. Вибори проходять на 95-ти тисячах виборчих дільниць у країні та 385 дільницях за її межами, передає BBC.

До списків виборців включено понад 108 мільйонів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські вибори: опозиціонерів кидають за грати, а Путін втратив більшість

За тим, як проходить голосування, стежать як російські, так і зарубіжні спостерігачі, в тому числі представники міжнародних організацій: СНД, ШОС, ПАРЄ та ОБСЄ.

У Москві в ЦВК працює "відеостіна" - екран, на який протягом дня буде виводитися трансляція з веб-камер на виборчих дільницях.

Голосування завершиться о 20:00 у неділю із закриттям дільниць в Калінінградській області.

Як відомо, голова уряду Росії Володимир Путін, який вже був президентом у 2000-2008 роках, прагне повернутися на цю посаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії оголошено "день тиші" перед виборами президента

Йому протистоять четверо суперників: лідер Комуністичної партії Росії Геннадій Зюганов, лідер ЛДПР Володимир Жириновський та колишній голова Державної думи, кандитат від партії "Справедлива Росія" Сергій Миронов і самовисуванець Михайло Прохоров.

Поліція Москви попередила, що не допустить провокацій під час президентських виборів і зупинить будь-які незаконні акції.

"У нас викликає занепокоєння акція, що готується. Вона планується з однією метою – поставити під сумнів легітимність виборчого процесу. Ми аналізували інформацію в соціальних мережах та інших джерелах і зробили висновок, що такі спроби плануються", - заявив керівник головного управління МВС Москви Володимир Колокольцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готова до виборів президента РФ: працюватимуть 9 виборчих дільниць

За його інформацією, в інтернеті вже з'явилися заклики "озброювати людей арматурою, держаками від лопат та іншими предметами".

"Не раджу нікому випробовувати на міцність органи правопорядку в Москві. Ми залучаємо додаткові сили до Москви, і не секрет, навіщо це робиться", - зазначив керівник столичної поліції.

Зараз ви читаєте новину «Росія обирає президента: в Москву звозять війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

184

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути