субота, 01 березня 2014 19:17

Росія не збирається вводити війська в Україну миттєво — МЗС РФ

Росія не збирається вводити війська в Україну миттєво — МЗС РФ
Григорій Карасін. Фото: www.rg.ru

Рішення Ради Федерації про надання згоди президента РФ Володимира Путіна на використання російських військових у Криму не означає, що це буде зроблено найближчим часом.

Про це заявляє МЗС РФ, пише "Інтерфакс-Україна".

"Згода, яку отримав наш президент, в буквальному сенсі не означає, що це право буде реалізовано миттєво", – сказав журналістам заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін.

За його словами, сьогоднішня згода, яку було одностайно надано Путіну на використання збройних сил РФ до нормалізації громадсько-політичної обстановки в Україні, означає тільки те, що "у президента є свобода рук на випадок, якщо обстановка буде далі погіршуватися".

Крім того, як зазначив заступник голови МЗС, поки що не йдеться про чисельність контингенту, який можна використати в Україні.

"Треба правильно розуміти звернення президента, і та згода, яку дала Рада Федерації, її дано на можливе використання збройних сил РФ", – уточнив Карасін.

Він також наголосив, що "є здорові міжнародні сили, насамперед міжнародне співтовариство і ті держави, які у свій час виступали посередниками між опозицією та нинішньою законною владою України, надати вплив на структури в Києві, щоб повернути ситуацію в нормальне конституційне русло".

Нагадаємо, сьогодні Рада Федерації одностайно ухвалила постанову, якою дала згоду президенту РФ на використання збройних сил Росії на території України до нормалізації громадсько-політичної ситуації в цій країні.

Зараз ви читаєте новину «Росія не збирається вводити війська в Україну миттєво — МЗС РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути