вівторок, 17 червня 2014 06:56

Росія може звинуватити Україну у захопленні частини її територій — Гавриш

Росія може звинуватити Україну у захопленні частини її територій — Гавриш
Степан Гавриш. Фото: 112.ua

В разі односторонньої демаркації українсько-російського кордону нашою країною Росія може звинуватити Україну у захопленні частини її територій.

Про це в ефірі 5 каналу заявив колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Степан Гавриш.

Експерт, зокрема, зазначив, що демаркація кордону — це двосторонній процес.

"Одностороннім він бути не може", - вважає Гавриш.

Він наголосив, що заява про односторонню демаркацію є викликом в умовах, коли Росія веде військову агресію проти України.

"Заради захисту територіальної цілісності Україна може піти на цей крок, але це викличе досить складні процеси, оскільки Росія може звинуватити нас у захопленні частини її територій", - наголосив експерт.

Він нагадав, що в деяких місцях лінія кордону між Україною та Росією проходить по середині населеного пункту або певних інфраструктур.

"На території України є навіть російська залізна дорога. Тому я вважаю, що ця заява (про демаркацію кордону — ред.) має політичний характер, але не практичний", - резюмував Гавриш.

Нагадаємо, РНБО України доручила уряду провести односторонню демаркацію українсько-російського державного кордону. Про це заявив секретар РНБО Андрій Парубій.

Зараз ви читаєте новину «Росія може звинуватити Україну у захопленні частини її територій — Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути