Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2014 16:35

Росія має затямити, що на Майдані вмирали під прапором України - МЗС

Росія має затямити, що на Майдані вмирали під прапором України - МЗС
Фото: www.unian.net

Російські чиновники мають затямити, що під час подій Євромайдану люди повстали і вмирали під прапором України, тому порівняння Євромайдану і подій на сході України обурливе.

Відповідну заяву зробив речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс під час брифінгу.

"Останнім часом від офіційних представників РФ ми чуємо немислимі спроби виправдати сепаратизм в Україні. Нам закидають подвійні стандарти, порівнюючи події під час Євромайдану та нинішні сепаратистські акції на півдні та сході України", - заявив він.

За словами речника МЗС, російські дипломати та високопосадовці мали б побачити разючі відмінності між сепаратизмом та Євромайданом.

"По-перше, під час подій Євромайдану люди повстали і вмирали під Державним прапором України. Натомість інспіровані російською стороною нинішні події на півдні та сході, не кажучи вже про злочинну окупацію АР Крим відбувається під знаменами чужої держави та супроводжується наругою над Державними символами України", - наголосив Перебийніс.

Речник МЗС також наголосив на тому, що під час Євромайдану громадяни виступали за єдність країни, а не закликали до її розвалу. Він також зазначив, що протестувальники на Майдані відстоювали демократичне майбутнє.

"Натомість сепаратисти в Криму, на півдні і сході України вкидають мешканців цих регіонів у прірву минулого, у світ деградації, безправ'я, корупції, злиднів, у світ "совка", - зазначив він.

Перебийніс констатував, що таким чином Росія намагається втримати України в сфері своїх інтересів не усвідомлюючи, що європейське майбутнє України піде лише на користь Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росія має затямити, що на Майдані вмирали під прапором України - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути