Ексклюзиви
субота, 30 червня 2012 07:42

Росія і США так і не змогли домовитись по "сирійському питанню"

Росія і США так і не змогли домовитись по "сирійському питанню"
Фото: АР

Експертам не вдалося узгодити проект підсумкового документа міжнародної зустрічі "Групи дій" по Сирії, яка пройде в суботу в Женеві. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Росії Геннадій Гатілов за підсумками засідання підготовчої групи, що відбулася в п'ятницю в женевському Палаці Націй.

"Проблема в системному підході, - цитує висловлювання Геннадія Гатілова Вести.ru з посиланням на ИТАР-ТАСС. - Наші західні партнери хочуть самі визначити підсумки політичного процесу в Сирії, хоча це справа самих сирійців, і саме вони повинні це зробити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США звинуватили Росію в поставці бойових вертольотів у Сирію

За даними РБК, анонімні джерела в американському Державному департаменті повідомили, що розбіжності між США і Росією зберігаються. Американські дипломати також не впевнені, що на зустрічі в Женеві вдасться добитися підписання будь-якої угоди.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Зруйнована Сирія

Нагадаємо, що на зустрічі в Женеві 30 червня цього року, яку організував спеціальний посланник Організації Об'єднаних Націй та Ліги арабських держав Кофі Аннан, обговорюватиметься проведення політичних реформ в Сирії, спрямованих на створення в країні уряду народної єдності. На зустрічі будуть присутні представники США, Росії, Китаю, Франції, Великобританії, Туреччини, Кувейту і Катару. Свою присутність підтвердили генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і голова ЛАГ Набив Еларабі.

Зараз ви читаєте новину «Росія і США так і не змогли домовитись по "сирійському питанню"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути