середа, 18 березня 2015 18:55

Росія думала, що Україну до березня поставлять на коліна – експерт

Росія думала, що Україну до березня поставлять на коліна – експерт
Фото: argumentua.com

Росія продовжуватиме істерику через те, що Верховна Рада визначала окупованою частину Донбасу. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Визнання захоплених територій окупованими знімає з України будь-яку відповідальність за їхнє соціальне забезпечення, функціонування мереж та безпеку громадян. Рада переклала її на окупанта. Тепер він кричить на весь світ, що не має грошей на утримання цих районів. Росія намагатиметься відтягнути час, щоб не утримувати ці території. Сподіватиметься, що все само якось вирішиться", - зазначив він.

За словами експерта, Росія мала надію, що конфлікт позбавлятиме Україну маневрів та послаблюватиме економічно. "Розрахунок був на те, що Україну до березня поставлять на коліна, а збитки Росії не будуть такими великими, як зараз. Однак рішення МВФ про надання нам кредиту плюс задекларована на квітень Рада донорів розгромили всі плани Москви. Поки шанси для збереження обличчя російській владі залишаються. Але для цього в подальшому треба залишити українську територією включно з Кримом", - наголосив Цибулько.

"Скільки Росія ще буде окупантом на частині України, залежить від темпів падіння її економіки. Ми побачили переведення конфлікту в іншу якість. Спокій наших американських партнерів говорить про те, що розрахований ними алгоритм спрацює швидше, ніж думає Росія. Бо окрім санкцій, можуть знизити вартість нафти. Створяться умови, коли Росія позбавиться своїх найжирніших ринків збуту. До осені психологічний стан російського населення змусить їхню еліту відповзати подалі від України", - зауважив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Росія думала, що Україну до березня поставлять на коліна – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути