вівторок, 20 жовтня 2015 09:31

Російський окупант почав війну на рівні символів - Ярош

Російський окупант почав війну на рівні символів - Ярош
УНІАН

Кіровоград не можна перейменовувати на "Єлисаветград".

Про це у Facebook написав лідер "Правого сектора", нардеп Дмитро Ярош.

"Російські окупанти призупинили атаки свого терористичного війська на Донбасі, однак не залишили намірів поневолення українців. Сьогодні вони воюють з нами не тільки зброєю, а й на рівні ідеології та символів.

Так, у Кіровограді, який повинні перейменувати в процесі декомунізації, через багаторічну пропаганду з боку проросійських сил, існує значний ризик повернення місту російської імперської назви "Єлисаветград" на честь російської цариці Єлисавети. Значна частина обдурених російською пропагандою мешканців міста не вбачають в такому перейменуванні жодної загрози. Саме з Єлисаветграду розпочалась "Новоросія", адже перша назва "Новоросійська губернія" з'явилась на території сучасної Кіровоградщини. І тому повернення цієї назви надзвичайно важливе для Москви в контексті реалізації путінської стратегії "русского мира", - написав він.

Ярош закликав громаду Кіровограда "згуртуватись і не дати нав'язати собі чужинську назву".

"Цю назву не те, що не можна повертати, її не варто навіть обговорювати! Дискусія має відбуватись довкола виключно українських варіантів. А путінським прихвосням, які дурять людям голови, скажу – марно стараєтесь. Україна переможе!" - заявив він.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Російський окупант почав війну на рівні символів - Ярош». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути