понеділок, 19 серпня 2013 11:25

Рішення Київради легітимні — експерт

Рішення Київради легітимні — експерт
Фото: ru.tsn.ua

Політолог Кость Бондаренко вважає сьогоднішні події у Київраді черговою поразкою опозиції.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Опозиція має зрозуміти, що такими діями — вибити вікно, залізти у приміщення, заблокувати залу - конструктивних речей добитися неможливо. В результаті у неї самої падають рейтинги. Люди бачать, що опозиція нічого не пропонує на противагу владі — тільки колапс. Діє за принципом "Баба Яга проти". Якби у них була програма, вони б її вже презентували. Її просто немає. В цьому криється причина, що вже зараз рейтинг опозиційних партій хоч і повільно, але падає. Якщо не буде конструктивних дій, матимуть критичний мінімум. Її сьогодні рятує тільки те, що кияни ще більше не довіряють владі, аніж їй. Але це шлях у безвихідь та самоправних дій", - зазначив експерт.

За його словами, рішення, які ухвалила Київрада, є легітимними, тому що на засіданні була присутня більшість, виконаний регламент, а суд напередодні визнав її повноцінною структурою влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк заявив, що депутати Київради прикриваються медиками і вчителями

Політолог вважає, що якщо парламент восени вирішить призначити вибори на передноворічний період, навряд чи цим буде задоволена опозиція.

"Це як в анекдоті: чоловік заблудився у лісі, почав гукати на допомогу. Ззаду підходить ведмідь, запитує, чого той кричить. Чоловік: "Так хочу, аби мене хтось почув". Ведмідь у відповідь: "Я почув тебе. Задоволений?", - зауважив Бондаренко.

"Кияни сьогодні занадто пасивні. Дуже мало хто з них виходить підтримати опозицію. Та навіть просто на мітинги. Не залежно від того, коли будуть вибори — восени чи взимку, явка була не дуже високою", - наголосив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Рішення Київради легітимні — експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути