пʼятниця, 15 січня 2016 16:31

Рибачук пояснив, про що мав говорити Порошенко пресі

Рибачук пояснив, про що мав говорити Порошенко пресі
apostrophe.com.ua

Президент Петро Порошенко провів прес-конференцію у форматі "покращення", оминувши вимогу Майдану - зміну системи.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-віце-прем'єр-міністр Олег Рибачук .

"Прес-конференція пройшла у стилі передвиборчого слогану: "Жити по-новому". Були старі меседжі "по-новому". Нового нічого не почув", - сказав він.

"Промова будувалася приблизно так: шановні українці. Ви знаєте, очевидно ми були у лайні по самісінькі вуха. Але зараз ми в лайні тільки по підборіддя. Це значно краще. Звичайно, це як радянські порівняння з часами "1913-го года". Ми порівнюємо дуже погані стандарти, які були за рік, із сьогоднішніми. І кажемо: у цьому лайні ми трошки просунулись. Ну хтось - по шию. А хто менший зростом — вже по вуха там стоїть. Але ситуація після Майдану полягає у тому, що українців не влаштовує 5 сантиметрів вище у лайні, чи у лайні - яке зараз припарфумлене. Бо було приблизно так: лайно, але ми його покращили. Додали трохи ароматизаторів. Нагадую гасло і вимогу Майдану - зміна системи. Не запаху лайна. А про зміну системи після двох років від Революції гідності ніхто не говорить", - додав Рибачук.

За словами екс-чиновника, Порошенко не пояснив: яку країну будуємо далі.

"Президенту треба було говорити про очевидно важливі питання. Куди рухається суспільство. Як країна далі розвивається. При чому не про стандарти, а яку країну ми будуємо. Бо незрозуміло, що президент хоче під "запровадженням європейських стандартів". Стандартів заради чого? Шокін - це ж повне протиріччя боротьби з корупцією. Коли ми бачимо, що у хворого дуже висока температура. Ми навіть знаємо, що це запалення називається "корупцією". І прикладаємо компреси. Але жодним чином не ставимо точний діагноз і не виліковуємо. Не відсторонюємо системний бізнес від політики. Президент про це говорить. Але виникає дуже просте питання: як може країна, яка бореться з корупцією, мати президента, бізнес якого (хай не єдиний) відданий у траст. Але зростає", - зауважив він.

"Порошенко має дуже переконливо говорити, в чому саме життя змінюється "по-новому". Що за рік змінилося не з точки зору рівня лайна, в якому ми стоїмо. А з точки зору системних змін. Чому ніхто не говорить про заміну системи?", - додав колишній віце-прем'єр.

За словами Рибачука, залишилося відкритими питання по Донбасу.

"Не було і відповіді, як ми реагуватимемо, якщо Мінські домовленості пройдуть ідеально за нашим сценарієм. Що це означає для країни? Ми не почули відповіді. Крім того, що президент впевнений, що проголосують зміни до Конституції. І що ми повернемо в українське поле. Тільки якого плану буде це поле, які бур'яни там далі виростуть - незрозуміло", - сказав він.

Екс-віце-прем'єр вважає: Порошенко "найкраще грає роль президента".

"Для нього це шоу. Зрежисоване, сучасне - гарні тексти, ролик. Він це сприймає як продюсер якоїсь політико-розважальної програми на каналі. Він грає роль європейського політика, вперто не бажаючи ним стати", - резюмував Рибачук.

Нагадаємо, 14 січня президент Петро Порошенко провів першу у цьому році прес-конференцію.

Зараз ви читаєте новину «Рибачук пояснив, про що мав говорити Порошенко пресі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути