середа, 25 червня 2014 03:00

РФ може повернути Україні Крим у жовтні – аналітик

РФ може повернути Україні Крим  у жовтні – аналітик

Переговори щодо деескалації конфлікту на українському сході мають відбуватися за участі країн–учасників Будапештського меморандуму, які гарантували безпеку та мир в Україні в обмін на відмову від Ядерної зброї.

Таку думку в коментарі УНН висловив політичний аналітик Павло Нусс.

За його словами, у переговорах мають брати участь США, Великобританія і президент Петро Порошенко з одного боку, Росія та політичні лідери сепаратистів з іншого, які реально впливають на терористичні угрупування ДНР та ЛНР.

"Представники від президента Путіна захищають інтереси виключно Росії та Кремля, тому присутність уповноваженого переговорника від організації ДНР та ЛНР знизить напругу і можливо стримає бойовиків від прямих дій. На моє переконання, тільки в такому широкому та легітимному контакті можна досягти миру та консолідованого рішення, і тільки з такими учасниками домовленість буде виконуватись сторонами, і терористичні організації теж підкоряться рішенню, адже інший вибір для них буде нести смертельний характер", – сказав він.

Політичний аналітик радить Адміністрації Президента України розглянути це питання, та переформатувати перемовини в більш широкий формат.

"Україна має якнайшвидше знайти політичне рішення проблеми сходу, та перейти до іншого плану щодо деокупації інших тимчасово окупованих територій. На моє переконання, Сполучені Штати Америки задіють механізм, який забезпечить деокупацію Автономної Республіки Крим та вивід регулярних військ РФ з півострова", – каже Нусс.

На його переконання Володимир Путін остерігається санкцій, які суттєво вплинуть на економічний та соціальний розвиток його країни, і, відповідно на політичну стабільність Росії, в результаті чого режим Путіна буде повалено.

"Вже у вересні питання повернення Криму під юрисдикцію офіційного Києва буде обговорюватись в міжнародних інституціях. Ініціаторами обговорення будуть Адміністрації Президентів України та США. Термін вирішення проблеми залежить від позиції Євросоюзу та союзників Росії в енергетичній та політичній сферах, такі як Німеччина, Франція та Італія, і вже у жовтні-листопаді 2014 року автономія може бути деокупована. Вирішальною позицією місцевих мешканців півострова буде після завершення туристичного сезону, після якого вони висловлять небажання деградувати в складі Росії, бо по відомим причинам, туристичний бізнес, як основний, в цьому році зазнав краху. Крим повернеться додому", – підкреслив аналітик.

Зараз ви читаєте новину «РФ може повернути Україні Крим у жовтні – аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути